'Concerto a tempo d'umore', un espectacle únic al món arriba al Teatre de la Llotja

Diumenge, 14 d'abril, a les 18.00 hores, dotze músics i un director d'orquestra oferiran un muntatge còmic i musical amb una banda sonora formada per les peces més conegudes de la mússica clàssica

Estrenat al 2014, porta més de 200 funcions a Catalunya, Espanya, Francia, Alemanya, Gran Bretaña i Suissa i ha rebut els elogis de la crítica i públic.  El seu autor i director és Jordi Purtí, ex membre Joglars, amb més de 70 estrenes i que va rebre el premi Fetén 2018 al millor director per aquest espectacle 

'Concert a tempo d'umore, un espectacle únic al món arriba al Teatre de la Llotja de Lleida aquest diumenge, 14 d'abril, a les 18 hores. Un concert a càrrec de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, on dotze músics i un director d'orquestra pujaran a l'escenari per realitzar diversos gags molt divertits, mentre interpreten una selecció de peces molt conegudes de la música clàssica com Les Quatre Estacions de Vivaldi, l'Ave Maria de Banc o la 9a simfonia de Beethoven.

Estrenat al 2014, porta més de 200 funcions a Catalunya, Espanya, França, Alemanya, Gra Bretanya i Suïssa i ha rebut els elogis de la crítica i públic. El seu autor i director és Jordi Purti, ex membre de Joglars, amb més de 70 estrenes i que va rebre el premi Feteén 2018 al millor director per aquest espectacle. 'Concerto a tempo d'umore, és una obra musical dirigida per Jordi Purtí, guanyador al Premi Fetén 2018 a la millor direcció artística per aquest espectacle. Un concert interactiu, on en alguns moments el públic pot participar pujant a l'escenari i els músics no paren de tocar mentre baixen al patí de butaques. Es tractam, en definitiva, d'un teatre de gest amb molt d'humor i música, on s'elabora tota una divertida trama dirigida tant a un públic adult, que hi pordrà veure lluites de poder, desordre i indisciplina en una estructura tan disciplinada com és una orquestra; i aun públic infantil, ja que els nens i nenes es divertiran amb els 'gags' que es van succeint.

Aquest espectacle s'emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida. El preu de les entrades és de 20€, i 16€ la reduïda. Tota la informació i vendra d'entrades al web de LaTemporada.

Critiques a l'obra: 

'''Concerto a tempo d'umore''' continua sent un espectacle per a tots, tots els públics. A la finesa musical pròpia de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà s'afegeix en aquesta ocasió la volguda deconstrucció musical que fan i l'exercici actoral ben aconseguit que cadascun dels músics ha treballat per donar forma a un espectacle sense paraules, que a més compta en alguns gags amb la participació dels espectadors'', Andreu Sotorra.

''L'hora llarga de concert passa volant entre riallades i aplaudiments. És especialment celebrada l'última part: dedicada a endevinar pel·lícules, un músic recrea mímicament l'escena d'un film i la resta hi aporta la banda sonora, i a fer participar activament el públic. La voluntat d'arribar a tothom és més que evident i, per no perdre pel camí els menys melòmans, en més d'una ocasió s'anuncia la pantalla el títol d'alguna peça o pel·lícula per tal de garanti l'absoluta comprensió dels asistent'', Núria Cañamares.

''Dotze músics de corda interpreten peces de música clàssica prou conegudes (Mozart, Vilvaldi, Beethoven...) amb tant humor com virtuosisme. Després de jugar amb el públic acabaran jugant a les pel·lícules en una esbojarrada representació divertidíssima i de qualitat musical'', Toni Polo.

12.4.2019