LaTemporada Lleida ha programat per a aquest cap de setmana tres propostes culturals al Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i Auditori Municipal Enric Granados. Espectacles inclusius, intergeneracionals, música, poesia, dansa o ballet per a tots els públics.

Estrena de "Bogumer (o fills de Lunacharski)" al Teatre de la Llotja

Dissabte, 23 gener, a les 20.00 hores el Teatre de la Llotja acull l’estrena de “Bogumer (o fills de Lunacharski)”, un espectacle de dansa inclusiu i intergeneracional, en què cinc intèrprets de la Cia. Vero Cendoya treballaran amb dos intèrprets amb discapacitat intel·lectual.

Aquest espectacle és el resultat de set anys d'experiència de la directora en el món de la dansa amb col·lectius amb diversitat funcional. La història del judici a Déu serveix com a punt de partida per dialogar sobre la cerca de la pròpia identitat, les dinàmiques de poder i els mètodes de manipulació de masses. Tot sense perdre l'humor i la poètica, segells de la companyia.

En aquest espectacle es transcendeix qualsevol dogma religiós. No es basa en la significació religiosa de Déu. Ni tan sols se li dona aquest nom. Es podria anomenar el pare, el mascle, l'autor, el productor, l'inventor, l'amo, el guia, o el terrisser. Simplement s’identifica com el poder absolut

Vero Cendoya combina la seua carrera com a intèrpret, coreògrafa i pintora. Ha treballat amb creadors com ara Sol Picó, Àngels Margarit, Peter Mika i Andrés Lima en el panorama nacional, i en l’àmbit internacional amb companyies com Inbal Pinto Dance Company (Israel), Hans Werner Klohe (Berlín, Alemanya), Le Boussniere (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i Steptext DA.CO (Alemanya). El 2008 va crear la seua pròpia companyia, que es caracteritza per la col·laboració amb artistes de diferents disciplines com ara teatre, pintura, transformisme, música, poesia i futbol. Els seus espectacles s’han presentat en infinitat de teatres i festivals de nombrosos països. Dirigeix el Centre de Creació La Palomera, que també és la seu de la seua companyia.

 

 

 

 

Propostes a l'Auditori i Escorxador

L’Auditori Municipal Enric Granados acull dissabte, 23 gener 2021, a les 18.30 h l’espectacle “Pere i el Llop” en col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà. I a càrrec del Ballet de Barcelona i LleidArt Ensemble.

Sergei Prokofiev va composar Pere i el Llop amb la intenció de poder conrear el gust musical en els nens i les nenes des de la primera infància. Associar instruments amb el cant, el so i el moviment dels animals, així com les sensacions que acostumen a transmetre als éssers humans, és l’objectiu d’aquesta obra, on el ballet s’hi integra a la perfecció gràcies al moviment dels ballarins que interpreten amb elegància i simpatia els animalons i personatges del conte. També al llop, l’animal més ferotge del bosc a qui tots temen.

La valentia, vèncer les pors, l’enginy, la reflexió, l’assertivitat, la convivència i el respecte, són alguns dels valors que es transmeten amb aquesta història.
Labú Teatre visita el Teatre Municipal de l’Escorxador aquest diumenge, 24 de gener, a les 12.30 hores, amb el seu espectacle “Fragile”, poesia i imatges molt visuals en un espectacle de gran bellesa per a tota la família.

Un delicat retrat de la fragilitat, que també pot ser bella i poderosa. LaBú Teatre us convida a sentir, a emocionar-vos, a perdre-us… A través del moviment, dos intèrprets creen quadres visuals suspesos en un espai indefinit i vulnerable. Una reflexió, des d’una mirada poètica, de la fragilitat humana. On anem quan caiem de la corda fluixa de la vida, com és aquesta fragilitat dins nostre?

“Fragile” és la tercera producció de la companyia LaBú Teatre, un espectacle basat en el moviment i la creació d’imatges visuals de gran impacte.

Un espectacle poètic per a tots els públics que conduirà l’espectador a un estat de lleugeresa i llibertat.